Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Hrskav prženi patlidžan

Hrskav prženi patlidžan

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Hrskav prženi patlidžan
Fotografije: Vanya Georgieva
4 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Hrskav prženi plavi patlidžan - za dušu, za prijatelje i za meze"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 kom.
  • brašno
  • ulje
  • so
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oprati i naseći na kolutove. Svaki pažljivo posoliti, da ne bi bili mnogo slani. Tavu nagnuti i ostaviti je tako, da iz patlidžana isteče gorka voda. Posle kolutove osušiti salvetom.

Svaki kolut namazati brašnom i natapkati viljuškom.

Zagrejati ulje na tiganju i pržiti kolutove dok ne dobiju zlatnu boju. Ringla treba da bude jaja, jer, ukoliko je temperatura slaba, patlidžan će upiti mnogo ulja i biće mnogo mastan.

Gotov patlidžan stavljati na ubrus.

Servirati uz mirođiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: