Način pripreme
Šećer i kvasac se rastvore u 250 ml tople vode. Smesa se ostavi sa strane desetak minuta. U međuvremenu se proseje prašno i pomeša se sa solju, kvascem, uljem. Zamesi se testo koje se namaže uljem i stavi u rernu uključenu na 50 stepeni, da naraste.
Dok se to ne desi, pripremi se nadev. Za tu svrhu se usitni luk i praziluk i dinstaju se u malo masnoće. Nakon što promene boju dodaje im se paradajz i začini. Promeša se i isključi se ringla.
Naraslo testo se podeli na dva dela, dok jedan treba da je manji. Od njih se razviju dva kruga. Veći se stavi na namašćenu posudu za pečenje, dok krajevi treba da mu izlaze spolja. Odozgo se raspodeli nadev i postavi se drugi uži krug. On se zavije krajevima koji štrče od donje kore.
Tako napravljen hleb od luka se stavlja u zagrejanu rernu na 50 stepeni da naraste još 15 minuta. Nakon toga se peče 30 minuta na 180 stepeni.