Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brz hleb sa maslacem od belog luka

Brz hleb sa maslacem od belog luka

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Brz hleb sa maslacem od belog luka
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Neće vam oduzeti mnogo vremena da ga spremite, a svi kod kuće će biti zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 čaša
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 600 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • miks semenki (bundeve, suncokreta itd.) - 50 g
  • maslac - 150 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - vezica
  • so, biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sodu bikarbonu sa kiselim mlekom i ostavite da se aktivira.

Umutite jaje. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Pomešajte prašak za pecivo u brašno, dodajte prstohvat soli i šećer. Ujedinite suvu i tečnu smesu. Dodajte 2-3 kašike maslinovog ulja i počnite da mesite hleb.

Namažite gotovo testo maslinovim uljem i napravite razreze pomoću noža, da se ravnomernije ispeče. Pospite miksom semenki i koštunjavog voća i prebacite u posudu za pečenje. Stavite hleb u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Smanjite na 180 stepeni i pecite 30 minuta.

Napravite maslac od belog luka tako što prvo umutite maslac u posudi. Dodajte na sitno isečen peršun i presovane čenove belog luka. Posolite i servirajte sa ispečenim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: