Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb od belog luka s pečurkama

Hleb od belog luka s pečurkama

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Hleb od belog luka s pečurkama
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Aromatičan i toliko ukusan da će postati omiljen celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • pečurke - 1 šolja, očišćene i usitnjene, ja sam koristila vilin prsten
  • beli luk - 4 čena
  • maslac - 2 kašike, biljni
  • jaja - 1 komad, srednje veličine
  • pivo - 1 šolja
  • kvasac za hleb - 20 g
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se izdinstaju u maslacu s pola soli. Pre nego što se sklone s ringle dodaje se izgnječen i usitnjen beli luk. Ostavlja se da se ohladi.

Kvasac se rastvara u blago zagrejanom pivu zajedno sa šećerom. Ostavlja se 15-20 minuta da naraste.

Jaje se umuti i dodaje mu se pivo, pečurke i ostatak soli. Po malo se sipa brašno i zamesi se dobro srednje meko testo.

Ostavlja se u pravougaonu nelepljivu posudu za pečenje da naraste 1 sat na toplom, zavijeno folijom.

Peče se 30-35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: