Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Marinirana hobotnica na roštilju

Marinirana hobotnica na roštilju

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Marinirana hobotnica na roštilju
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Obećavamo vam da je ukusno, toliko ukusno, da ćete želeti svaki dan da jedete"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 900 g
  • biber - 1 kašičica
  • origano - 2 kašičice, suve
  • beli luk - 2 komad
  • crno vino - 1/2 šolje
  • sok od limuna - od jednog limuna
  • belo vino - 1/4 šolje
  • maslinovo ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite hobtnicu i stavite je u šerpu. Prelijte vodom i kuvajte 10 minuta ili dok hobonica ne promeni boju.

Pojačajte vatru i kuvajte sve dok ne upije vodu. Ohladite.

Pomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru.

Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja.

Ugrejte roštilj i ispecite hobotnicu, servirajte je sa posutu sosom iz marinade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: