Pileće šnicle od bataka

21/06/2017
"Zahvaljujući našoj korisnici ZAZU sada znamo kako da pripremimo najukusnije i mirisnije pileće šnicle od buta "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano404
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 - 5 kg bataka
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, ili po ukusu
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • origano - 1 kašilica
  • majorana - 1 kašičica
  • soja sos - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike ili ulje
  • sirće - 1 supene kašike, jabukovo
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle od bataka se očiste od malog dela kože, stavljaju se u najlon kesu i lagano izlupaju.

Nakon toga svi sastojci se pomešaju u velikoj kesi za pečenje, dodaje se sirće, soja sos i maslinovo ulje, stavljaju se pileće šnicle i lepo se prodrma ili se rukom promeša, da se ravnomerno začine.

Isterajte vazduh iz kese, zatvorite ga i ostavite u frižider na 4 sata. Nakon toga ih izvadite, dobro ocedite i pecite u rerni ili na roštilju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar