Ćufte od patlidžana

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k547111k
Ćufte od patlidžana
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3VIDEO
28/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
"Pržene ili pečene - vi odlučite, ali ih obavezno poslužite uz pivo!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • paprike - 1 komad, velika, crvena
  • svež luk - 3 lista, samo zeleni deo
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • prezle - oko 4 kašike
  • mirođija
  • so
  • ulje
  • Za sos
  • kiselo mleko - 250 g
  • majonez - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena (isitnjen)
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane i paprike ispecite na ringli ili u gril tiganju. Tako neće biti mnogo vodeni.

Ostavite da se ohlade i oljuštite ih. Za kratko ih stavite na ubrus. U činiju stavite sitno iseckane luk, mirođiju i beli luk.

Dodajte sitno iseckan patlidžan i papriku. Dodajte jaje, so po želji i promešajte.

Dodajte prezle sve dok ne dobijete gustu smesu. Smesu ostavite u frižider da odstoji 10 minuta.

U tiganju zagrejte malo ulja i kašikom uzimajte od smese. Blago pritisnite i pržite na tihoj vatri.

Kada se dobro isprže sa jedne strane, pomoću špatule okrenite i na drugu stranu. Ja sam ih poslužila sa sosom od belog luka.

Mogu se ispeći i u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: