Mekani mafini sa trešnjama

21/06/2017
"Ako stavite jagode u njih, isto će biti ovako mekani "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 450
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 2/3 šolje
  • margarina - 125 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • vanila - 2 komada
  • kiselo mleko - 6 supenih kašika
  • jaja - 3 komada
  • trešnje - 36 komada
  • ulje - za premazivanje mafina
* merne jedinice

Način pripreme

Doza je za 12 mafina. Testo bude gusto, ali nije problem, dobijaju se meki i mnogo ukusni mafini. Odvojimo koštice od trešanja. Treba sa se dobije po 5-6 delova po mafinu.

Umutimo jaja mikserom. U drugu posudu umutimo margarin sa šećerom u prahu. Dodajemo vanili i kiselo mleko. Prosevamo brašno i dodajemo prašak za pecivo.

Dobije se aromatična žuta kaša. Namažemo kalupe za mafine, i pospemo sa malo brašna. Sipamo ravnomerno. Poravnamo kašičicom.

Odozgo stavljamo 5-6 polovina trešanja i pritiskamo ih lagano. Pečemo na 180 stepeni u ugrejanoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar