Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Pohovane tikvice sa mirođijom i prelivom

Pohovane tikvice sa mirođijom i prelivom

Pohovane tikvice sa mirođijom i prelivom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Najlepše stvari u životu su osmesi dragih ljudi i pohovane tikvice sa mirođijom i belim lukom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • mirođija - 1 veza
  • so
  • ulje - za prženje
  • jaja - 1 komad
  • brašno
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • mladi beli luk - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kružiće. Posolite ih i ostavite da se ocede.

Isecite mirođiju na sitno, bez drške. Umutite jaje sa 1 šoljom vode. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete gustu kašu. Stavite iseckanu mirođiju i promešajte.

Posopite svaki kolut tikvice u kašu i pržite u vrelom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju. Iscedite na ubrusu.

Luk sitno isecite i dodajte ga u kiselo mleko. Servirajte uz tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: