Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Mekani đevreci

Mekani đevreci

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
852042311
Mekani đevreci
Fotografije: ceca
2 / 5
04/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Toliko su mekani, da ćete ppojesti dva dok to shvatite"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 180 ml
  • kvasac 1/2 kockice /20g/
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • jaja - 2 komada /1 žumance za premazivanje/
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje /može i još 1/2 šolje da se domesi/
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mlkeo se aktivira kvasac sa kašikom šećera u 3-4 supene kašike brašna.

Kada se aktivira, zamesi se testo od svih sastojaka.

Ostavlja se da nadođe, dok se ne udvostruči. Podeli se na 10 delova, svaki od njih se deli na dva dela. i oblikuju se po 2 fitilja /oko 35cm/, upliću se i oblikuje se đevrek.

Ređaju se u pleh i ponovo se ostave da narastu oko 30 minuta.

Namažemo preostalim žumancem i 1 supenom kašikom svežeg mleka i posipamo susamom.

Peku se na 180 stepeni, dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: