Način pripreme
Tikvicu operite i krupno izrendajte. Posipajte preko so, biber, kumin, isitnjen čen belog luka i sitno iseckan peršun.
Dodajte jaja, kiselo mleko sa sodom i brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U široku tepsiju obloženu papirom za pečenje isipajte smesu od tikvica i poravnajte, tako da liči na koru.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 - 25 minuta, dok ne porumeni. Izvadite i stavite na vlažnu krupu, pa sklonite papir. Ostavite tako da se ohladi 10 - 15 minuta. Nožem premažite koru krem sirom.
Pečene paprike dobro ocedite i isecite na pola, pa ih raširite. Poređajte ih preko krem sira i uvijte sve u rolat. Ostavite u frižider da se rolat stegne. Posle isecite i poslužite. Ukusno i efektno!