Svinjsko meso sa povrćem

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Svinjsko meso sa povrćem
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Ukusno i voljeno od svih, svinjsko meso sa povrćem - kuvajte, jedite i uživajte u životu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 - 400 g
  • paprike - 2 komada, zelena
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • soja sos - 5 - 6 kašika
  • med - 1 kašičica
  • univerzalni začin - 1 kašika, za roštilj
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetina se iseče na male komade. Paprika, šargarepa i luk se iseku na trakice. U tiganj se stavlja ulje da se ugreje.

Kad se ulje ugreje dodaje se svinjsko meso. Začini se začinom za roštilj.

Svinjetina se meša s vremena na vreme. Kad je meso skoro gotovo, dodaje se soja sos i med.

Malo se promeša i kad bude sasvim gotovo, vadi se iz tiganja. U isti sos se dodaje isečeno povrće.

Povrće se takođe meša s vremena na vreme. Dinsta se dok ne omekša povrće. Kad i povrće bude gotovo, skida se sa vatre.

Gotovo povrće se dodaje u svinjsko meso. Serviraju se topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: