Čorba sa svežim bobom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
05/06/2017
"Nemojte propustiti da probate ovaj klasičan predlog iz bugarske kuhinje - ukusna i aromatična čorba sa bobom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano672
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i prodinstajte sa uljem da malo omekša.

Dodajte prethodno posoljeni bob, to uradite tako što rukama protrljate bob (to se radi neposredno pre nego što stavite bob u jelo, ako stoji posoljen, onda postaje tvrd) i stavite da se prodinsta 10 minuta.

Nakon toga dodajte brašno, alevu papriku i sitno iseckane peršun, beli luk i mirođiju. Smesu promešajte i dinstajte 10 minuta.

Prelijte vrućom vodom, da ogrezne i dodajte so i biber po želji.

Jelo se kuva na tihoj vatri dok ne bude gotovo. Poslužite sa kiselim mlekom sa isitnjenim belim lukom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar