Način pripreme
Odvojite belanca i žumanca. U činiji prosejte brašno i dodajte hladan maslac iseckan na kockice, vanilin šećer, prašak za pecivo, kiselo mleko, žumanca i pola količine šećera. Zamesite rastresito testo.
U kalup za tortu rasporedite 2/3 testa i stavite u frižider da odstoji 5-10 minuta. Preostalo testo zavijte u foliju i stavite u zamrzivač.
Umutite belanca u sneg, pa na kraju dodajte preostali šećer sa skrobom. Preko testa rasporedite slatko, a preko slatka belanca.
Izvadite testo iz frižidera i izrendajte ga krupno preko belanaca. Preko poređajte sveže jagode, ali nemojte da ih pritiskate. Ispecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, a možete proveriti i čačkalicom.
Kada se ispeče, pokrijte papirom. Sačekajte da se ohladi i izvadite iz kalupa. Navedeni sastojci su za kalup od 28 cm.