Pileće grudi s bešamelom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
25/06/2017
"Zapišite recept i obećajte da ćete nas pozvati u goste Vino će biti od nas "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 720
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi, krompir, šargarepu, luk i papriku na manje kockice odvojeno.

U tiganju s malo ulja propržite luk i papriku dok ne omekšaju, dodajte šargarepu i krompir, promešajte. Stavite pileće meso, promešajte i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte grašak, posolite i pržite na tihoj vatri, dodajte peršun i sitno iseckan beli luk, sklonite jelo u stranu.

Za bešamel u hladnom mleku rastvorite brašno, dodajte žumance, biber i posolite po ukusu. Promešajte i stavite na tihu vatru, kuvajte dok se ne zgusne.

U posudu za pečenje namazanu uljem rasporedite smesu od povrća ravnomerno, i odvojite 4 kašike smese. Prelijte jelo bešamelom, pospite narendanim kačkavaljem ravnomerno i u sredinu posude stavite u krug odvojene kašike smese od povrća.

Zapecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kačkavalj ne dobije zlatastu preplanulost.

Praktično i veoma ukusno jelo s bešamel sosom u rerni.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar