Slatka pita od pomorandže

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8878
3
07/06/2017
"Danas ćemo vam predstaviti jednu raskošnu pitu pozajmljenu iz grčke kuhinje sa neverovatnim ukusom pomorandže i sočnim nadevom"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 386
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • kora pomorandže - od 2 pomorandže, narendana
  • kore - 250 g, za pitu
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • sok od pomorandže - od 2 pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pokrijte odgovarajuću pravougaonu posudu za pečenjene papirom za pečenje.

Umutite dobro jaja i šećer. Dodajte narendanu pomorandžinu koru i prašak za pecivo. Iskidajte kore za pitu na male parčiće i potapajte u smesu od jaja.

Promešjate i ostavite da se natopi 2-3 minuta. Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Ostavite da se potpuno ohladi.

Pripremite sirup tako što stavite vodu i šećer da provre, dok se šećer poptuno ne istopi. Dodajte sok od pomorandže i ostavite da se potpuno ohladi.

Prelijte ohlađenu pitu ohlađenim sirupom. Ostavite da kore upiju sirup bar 2-3 sata.

Mnogo sočan i aromatičan dezert, a i lak za pripremu. Probajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar