Način pripreme
Pripremamo palačinke:
Umutimo jaja. Dodajemo 1 šolju mleka i 1 šolju brašna i promešamo. Dodajemo so i šećer, a nakon toga i preostalu količinu brašna i mleko i mutimo mikserom. Namažemo teflonksi tiganj sa malo maslaca i pržimo palačinke. Ostavljamo ih sa strane.
Pripremamo nadev:
Isečemo kajsije i sipamo ih u posudu. Dodajemo brusnice.
U drugoj posudi pomešamo sitan sir, šećer, maslac i ceđeno kiselo mleko i mutimo mikserom. Sipamo ovu smesu u suvo voće i promešamo.
Sa po dve kašike dobijene smese mažemo svaku palačinku i uvijamo.
Obilno namažemo okrugao pleh masalcem i poređamo uvijene palačinke kao što ređamo uvijenu pitu.
Mutimo žicom, šećer vanilu i tečnu pavlaku i obilno posipamo prelivom poređane palačinke.
Pečemo u ugrejanoj rerni oko 15 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Ostavljamo da se potpuno ohladi pre serviranja.