Način pripreme
U činiji mikserom umutite jaja sa šećerom 5 - 10 minuta, dok ne dobijete penasti krem. Dodajte mleko, ulje, griz, prašak za pecivo i rendanu koru mandarine, umutite dok se svi sastojci ne sjedine.
Makazama isecite kore za pitu na trake, pa ih uvijte u rolnice i stavite u smesu. Polako i pažljivo mešajte, da se sve dobro sjedini.
Tepsiju veličine 20x30 premažite uljem, sipajte smesu u nju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se ispeče, pitu ostavite da se u potpunosti ohladi i isecite na komade po želji.
U metalnoj posudi pomešajte sok i šećer i stavite na tihu vatru da proključa, pa zatim kuvajte još 5 minuta. Pomoću kutlače prelijte pitu vrućim sirupom svuda ravnomerno. ostavite da se ohladi i da se sirup upije, pa preko posipajte sirup.