Pohovane pečurke bukovače

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
12/06/2017
"Od svih ukusnih mezetluka uz pivo, pohovana bukovača je broj 1"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 827
  • Pregledi tokom meseca158
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Bukovaču dobro očistiti, oprati i naseći na parčiće /na trakice/.

Parčiće ostaviti oko 10 minuta u vrućoj posoljenoj vodi, pa ih izvaditi da se malo ohlade.

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u sneg.

U žumanca dodati pivo, brašno, so i biber.

Umućena belanca dodati u smesu sa žumancima. Sjedniti brašno i prezle.

Pečurke uvaljati u njih, potopiti ih u smesu od jaja za pohovanje, pa pržiti u zagrejanom ulju, uz povremeno okretanje, dok ne budu gotove.

Gotove pečurke posoliti sa obe strane.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar