Dunavska riblja čorba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
26/06/2017
"Prvo jedite ovu neverovatnu riblju čorbu, a nakon toga zapišite recept, da znate kako se pravi!"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano852
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za dobru riblju čorbu neophodne su različite vrste ribe. U ovom slučaju ja sam koristila glave jednog soma i jednog tolstotlobika i meso od smuđa.

Isečemo ribu na parčiće. Isečemo isto tako i crni luk, parče korena celera i šargarepu na sitno. Stavimo sve zajedno u provrelu vodu. Dodajemo ulje i so po ukusu i ostavljamo supu da vrim dok meso ribe ne počne da se raspada od kostiju.

Rešetkastom kašikom izvadimo ribu i odvojimo je od kostiju.

Dodajemo krompir isečen na krupno, ribu nadrobljeno na sitno i pirinač. Kad krompir omekša i pirinač se skuva, dodajemo samleven paradajz.

Malo pre nego što sklonimo čorbu sa ringle dodajemo usitnjene listove celera, majčinu dušicu i selen. Pre serviranja posipamo biberom i zakiselimo sokom od limuna.

Veoma prijatan ukus riblja čorba dobija kad se zakiseli s trige. To je, figurativno rečeno, kamenac u drvenim bačvama u kojima je ležalo vino.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar