Način pripreme
Za dobru riblju čorbu neophodne su različite vrste ribe. U ovom slučaju ja sam koristila glave jednog soma i jednog tolstotlobika i meso od smuđa.
Isečemo ribu na parčiće. Isečemo isto tako i crni luk, parče korena celera i šargarepu na sitno. Stavimo sve zajedno u provrelu vodu. Dodajemo ulje i so po ukusu i ostavljamo supu da vrim dok meso ribe ne počne da se raspada od kostiju.
Rešetkastom kašikom izvadimo ribu i odvojimo je od kostiju.
Dodajemo krompir isečen na krupno, ribu nadrobljeno na sitno i pirinač. Kad krompir omekša i pirinač se skuva, dodajemo samleven paradajz.
Malo pre nego što sklonimo čorbu sa ringle dodajemo usitnjene listove celera, majčinu dušicu i selen. Pre serviranja posipamo biberom i zakiselimo sokom od limuna.
Veoma prijatan ukus riblja čorba dobija kad se zakiseli s trige. To je, figurativno rečeno, kamenac u drvenim bačvama u kojima je ležalo vino.