Pileće džigerice u tiganju

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Pileće džigerice u tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Krigla ledenog piva i porcija pilećih džigerica na tiganju - to je najkraći put do muškog srca"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1/2 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 3 komada, svež ili 250 g, konzerva
  • belo vino - 100 ml
  • maslac - 40 g
  • biber
  • aleva papirka
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, paprika i šargarepa se proprže u ulju i izvade se iz tiganja.

Džigerice, oprane, osušene i isečene na krupno se stave u isti tiganj zajedno s maslacem i prže se dok ne budu gotove.

Dodaje im se već isprženo povrće, promeša se dobro u njih se izlije vino i paradajz (pasirani).

Dodaju se začini i jelo se dinsta dok ima masnoće.

Servira se toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: