Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Čorba od ribljih glava

Čorba od ribljih glava

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
1951583
Čorba od ribljih glava
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 5
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Rskošna bogata i aromatična riblja čorba, koja se priprema za manje od sat pomoću ekspres lonca"

Potrebni sastojci

  • Za riblje glave
  • riba - 2 - 3 kg glava
  • peršun - 1 struk
  • selen - 1 struk
  • celer - 1 struk
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • lovorov list
  • biber - zrna
  • so - po ukusu
  • Za supu
  • krompir - 4 komada, srednja (na kockice)
  • krompir - 7 - 8 komada, mali (celi)
  • šargarepa - 2 - 3 komada (na kocikice)
  • paprika - 2 komada, zelena (na kockice)
  • luk - 1 glavica (na sitno)
  • paradajz - 1 komad (narendan)
  • peršun
  • selen
  • celer
  • majčina dušica
  • biber
  • začin - 1 kašika od povrća
  • začin - 1 kašika za ribu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za riblje glave:

Svi sastojci se stave u ekspres lonac. Nakon što se ventil zavrne, kuva se 20 minuta.

Kad se lonac otvori, izvade se glave i očiste od kostiju, a bujon se pocedi u šerpu i stavi na ringlu.

Za supu:

U šerpu sa bujonom, koja je na ringli, stave se luk i celi krompiri. Pet minuta nakon što provri dodaju se šargarepa, paparika i krompir na kockice.

Nakon što ponovo provri, čeka se 10 minuta i krompir se vadi. Dodajemo ulje, paradajz i sve začine - 5 minuta da vri i sa njima.

Krompir se izgnječi i vrati ponovo u šerpu. Kiselimo ceđenim sokom od limuna i sklanjamo sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: