Dinstani teleći jezik

12/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Jela sa telećim jezikom su među našim omiljenim jelima, a ona sa ukusnim sosom, koji možemo da pokupimo hlebom, su naša najveća ljubav "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano738
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jezik u slanoj vodi, oljuštite ga i nasecite na komade.

U šerpi ugrejte ulje i u njemu prodinstajte naseckani luk, šargarepu, beli luk i celer, dodajte paradajz pire, biber, so, šećer i brašno.

U dinstano povrće dodajte nasečeni jezik, 250 ml od bujona u kome se jezik kuvao, vino i lovorov list.

Sve dinstajte poklopljeno oko 20 minuta.

Skinite poklopac i kuvajte još 10-15 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar