bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pohovani puževi

Pohovani puževi

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
691
371
Pohovani puževi
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Meze za meraklije, koje zahteva da pozovete sve vaše prijatelje u goste"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sakupljene puževe (najmanje 100 komada) ostavite 2 dana u posudi sa poklopcem i otvorima za ventilaciju, ali da poklopac bude težak, kako puževi ne bi izašli.

Uveče istog dana operite puževe hladnom vodom i ponovo ih vratite u posudu da prenoće, kako bi izbacili sve izlučevine. Drugog dana ponovo ih operite i tada su gotovi za kuvanje. Nakon 2 dana čekanja, sledi kuvanje.

Stavite 2, 5 litara vode u duboku posudu i sačekajte da voda provri. Nakon toga u vodu spuštajte oprane puževe jedan po jedan i kuvajte ih dok ne budu gotovi - da ih možete bez problema izvadiiti iz kućice.

Voda u prvih 5 minuta kuvanja počne da se peni i zbog toga je dobro da penu skidate, dok se ne smanji.

Kada ste skuvali puževe, ohladite ih i izvadite iz kućica. Odstranite deo creva i ostavite samo mesnati deo puža.

Operite puževe, stavite ih u posudui pospite ih sodom bikarbonom, dobro promešajte i dodajte sirće (količina po vašoj želji). Ostavite ih oko 10 minuta da odstoje, a nakon toga ih isperite hladnom vodom. Na ovaj način ćete se rešiti sluzi.

Pristupite pohovanju:

Smesu za pohovanje pripremite u dubokoj posudi od 1 litra. Stavite 3 jaja, 200 ml piva, a brašno dodajte dok smesa ne postane lepljiva i nakon toga posolite. Mešajte dok se smesa ne ujednači i postane gusta kao za uštipke. Svakog puža potopite u smesu i spuštajte ga u vrelo ulje da se prži do zlatne boje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: