Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Meze»Pohovani morski puževi - rapani

Pohovani morski puževi - rapani

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Pohovani morski puževi - rapani
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Da li je potrebno da vam kažemo, da od ovog nećete naći ukusnije meze uz pivo, koliko god tražili?"

Potrebni sastojci

  • rapani - 1 kg /mesnati deo morskog puža/
  • brašno - za pohovanje
  • jaja - 4 komada
  • pivo - 200 ml
  • so
  • biber
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Ako puževi nisu očišćene od ljušture, oštrim nožem treba da izvadite mesnati deo.

Operu se, stavljaju u šerpu sa vodom da se kuvaju, oko 15 minuta, ne više, zato što će biti žilavi. Ako je mesnati deo veliki, možete ga iseći na dva dela nožem.

Za pohovanje: Umutite jaja sa pivom i brašnom dok se ne dobije gusta kaša, kao retko testo za kolač.

Svako parče mesa uzimamo viljuškom i potapamo u smesu za pohovanje, nakon toga stavljamo u tiganj sa ugrejnim uljem.

Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove pohovane rapane možete začiniti solju po ukusu, biberom i sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: