Bogata čorba od pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
12/06/2017
"Aromatična čorbica, koju ćemo s zadovoljstvom sipati opet "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 139
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke, isecite ih na kriške i prelijte ih s oko 1, 5 litar posoljene vode. Sačekajte da provri i ostavite da se kuvaju na umerenoj vatri. Dodajte sitno iseckane luk, šargarepu, celer. Začinite čorbu lovorovim listom, sveže mlevenim biberom i solju.

Pečurke i povrće se kuvaju oko 30 minuta, nakon čega se dodaje pirinač i sitno iseckan paradajz. Kuva se dok pirinač ne bude gotov.

Ulje se zagreva. Dodaje se brašno i zaprži se do zlataste boje. Začini se alevom paprikom i razredi s malo bujona od pečuraka. Vratite zapršku nazad u supu i dobro promešajte. Ostavite jelo samo da kratko provri i sklonite s šporeta.

Pre serviranja pospite sitno iseckanim peršunom. Po želji možete da dodate i po 1 kašiku pavlake.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar