Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi karaš sa limunom

Prženi karaš sa limunom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Prženi karaš sa limunom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Strastveni ribolovci će vam reći da je ovo najukusniji način za pripremu hrskavog karaša"

Potrebni sastojci

  • riba - oko 1, 5 kg, sitan karaš
  • so
  • brašno - da se uvalja
  • limun - sok od 3 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite sitniji karaš, odvojiti glavu, unutrašnosti i krljušt.

Po želji možete ostaviti i cele, očistite samo unutrašnjost i sa čuvajte rep i glavu.

Krupnije ribe se seku na dva dela. Dobro ih posolite i lepo uvaljajte u brašno.

Ostavite tako da odstoje 30 minuta.

Ugrejte mast za prženje i ravnomerno ispržite ravnomerno karaša.

Servirajte porciju pržene ribe, oblilno prelivenu sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti