Način pripreme
Stavimo sač na gasnu ili električnu ringlu da se dobro zagreje i obilno namažemo masnoćom (maslacem ili uljem).
Meso iseckano na manje parčiće, stavimo da se zapeče zajedno s pečurkama iseckanim na krupno. Nakon blagog karamelizovanja mesa dodajemo na krupno iseckane paprike i luk, mešamo s vremena na vreme (ne brinite se - NE lepi se za sač).
Kad blago omekša paprika, dodajemo tikvicu, isečenu na krupniji žilijen i beli luk - na krupno, kratko se zapeče i dodajemo paradajz pire i začine, čolju vrele vode, mešamo 2 minuta na ringli da dobro provri i sklanjamo s šporeta (ne zaboravite da jelo nastavlja da se kuva još oko 6-7 minuta u saču).
Da dodam nešto veoma važno - stavite aluminijumsku foliju oko šporeta i ringle, jer je čišćenje posle kuvanja pravi pakao.
Prijatno!