Kolenica u rerni sa krompirom

KristinaKristina
Početnik
1
Kolenica u rerni sa krompirom
Fotografije: Evelina Kuzmanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Lako i ukusno - tako ga pravimo mi"

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 komad
  • krompir
  • ulje
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
  • bujon - gotov (po želji - ja sam koristila teleći)
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo kolenicu, posolimo je veoma dobro i propržimo u malo masnoće (ulja) dok ne dobije zlatastu boju. Sklonimo sa strane posudu u kojoj smo pržili i u istu masnoću dodamo alevu papriku, so i oko litar vode.

Po želji dodajemo i gotov bujon (ja sam koristila teleća rebarca). Stavljamo proprženu kolenicu u posudu za pečenje i prelivamo je tečnošću od prženja (poželjno je da je posuda s poklopcem, ali ako nemate takvu možete i sa aluminijumskom folijom).

Pečemo na 250 stepeni dok periodično proveravamo meso i okrećemo da može da upije sos sa svih strana. Ja sam pekla oko 2 sata, ali zavisi od veličine kolenice. Kada procenimo da je skoro gotovo, dodajemo i krompir i sklanjamo pokopac ili foliju.

Pravimo smesu sa uljem i alevom paprikom i mažemo meso i krompir. Nastavljamo da pečemo, ali na svakih 5 do deset minuta zalivamo meso i krompir sosom koji se pojavio u posudi, da bi se dobila ukusna zlatasta i hrskava korica.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: