Način pripreme
Operemo kolenicu, posolimo je veoma dobro i propržimo u malo masnoće (ulja) dok ne dobije zlatastu boju. Sklonimo sa strane posudu u kojoj smo pržili i u istu masnoću dodamo alevu papriku, so i oko litar vode.
Po želji dodajemo i gotov bujon (ja sam koristila teleća rebarca). Stavljamo proprženu kolenicu u posudu za pečenje i prelivamo je tečnošću od prženja (poželjno je da je posuda s poklopcem, ali ako nemate takvu možete i sa aluminijumskom folijom).
Pečemo na 250 stepeni dok periodično proveravamo meso i okrećemo da može da upije sos sa svih strana. Ja sam pekla oko 2 sata, ali zavisi od veličine kolenice. Kada procenimo da je skoro gotovo, dodajemo i krompir i sklanjamo pokopac ili foliju.
Pravimo smesu sa uljem i alevom paprikom i mažemo meso i krompir. Nastavljamo da pečemo, ali na svakih 5 do deset minuta zalivamo meso i krompir sosom koji se pojavio u posudi, da bi se dobila ukusna zlatasta i hrskava korica.
Prijatno!