Način pripreme
Za marinadu za teletinu koristim crni, crveni i beli biber. U ovom slučaju sam teletinu marinirao i čuvao u tegli napunjenoj maslinovim uljem dok nije prekrilo meso i ostavio sam sve u frižideru da odleži dve nedelje.
Operite dva krompira, lagano ih izbušite viljuškom i pecite ih u foliji u rerni (180°C) dok potpuno ne omekšaju.
Za preliv zagrejte malu šerpu. Sipajte koka-kolu i soja sos. Dodajte izgnječeni beli luk i đumbir, posolite i pobiberite. Promešajte i pustite da ključa dok se dovoljno ne reducira.
Meso kratko zatvorite u tiganju i umotajte ga u foliju sa malo ulja. Pecite na 180°C jedan sat. Zatim skinite foliju i pecite 10-15 minuta na 200°C.
Pečeni krompir prepolovite dok je još vruć i izdubite unutrašnjost, ali ostavite male zidove da izgledaju kao korpice od krompira. Izgnječite unutrašnjost krompira, dodajte kačkavalj i maslac, so, mladi beli luk i sitno iseckanu mirođiju i dobro promešajte dok se kačkavalj ne istopi.
Prethodno izvadite kačkavalj i maslac iz frižidera da se lakše istope. Korpice od krompira punite špricem i vratite u rernu na 180°C. dok ne uhvate zlatnu koricu.
Brokoli začinite sa malo maslinovog ulja, soja sosa, soli i bibera, 3 čena belog luka i sitno iseckanim đumbirom i zapecite u rerni na 180°C kratko dok se malo ne karamelizuju.
Kada ste postigli željenu konzistenciju preliva, procedite ga kroz cediljku.
Nakon što izvadite ukusnu pečenu teletinu iz rerne, ostavite je da odstoji 10 minuta. Isecite na kriške i poslužite. Pečenu teleću kolenicu prelijte prelivom.
Dobar apetit uz pečenu teleću kolenicu sa krompirom i brokolijem!