Džem od krušaka i oraha

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
13/06/2017
"U svakoj teglici džema od oraha ima po jedno letnje sunce, spremno da ugreje vašu trpezu čim ga otvorite "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 498
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 5 kg
  • orasi - 2 šolje
  • šećer - 2 kg
  • vanila - 1 kesica u prahu
  • sirće - 200 ml, vinsko
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite kruške. Isecite ih na parčiće. U duboku posudu za pečenje stavite red krušaka, pospite odozgo šećerom. Ređajte dok se ne istroše namirnice, pokrijte i stavite na 24 sata u frižider.

Pomešajte sirće sa 500 ml vode i prelivamo ušećerene kruške. Posuda se stavlja u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peku se oko 2-3 sata, dok se s vremena na vreme mešaju.

Kad tečnost prestane da se razliva u tanjiru i počne da se zadržava na kašiki, vreme je da dodate i očišćene i na krupno namrvljene orahe i vanilu. Ostavite smesu da se peče još 2-3 minuta.

Vrući džem se naliva u suve tegle i steriliše se ne duže od 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar