Način pripreme
Pileće iznutrice potopimo u vodu na oko pola sata. Nakon toga prebacujemo u šerpu sa posoljenom vodom i stavljamo da se kuvaju. Kad se stvori pena, vadimo uz pomoć kašike.
U šerpu sa iznutricama sipamo malo ulja i dodajemo očišćen i sitno iseckan luk, šargarepu, celer i papriku. Nakon oko 10 minuta dodajemo oljušten krompir, isečen na velike kocke.
Kad stavimo krompir, ja vadim džigerice i želuce, isečem ih na sitne komade i vraćam u supu. Dodajemo jednu punu šaku fide.
Kad fida omekša i kad krompir provri dodajemo paradajz i estragon. Na kraju, kad isključimo ringlu supu posipamo biberom i sitno iseckanim peršunom.
Kad se ohladi, dodajemo žumance, pomešano sa kiselim mlekom. U početnu uzimamo po malo od tople supe, razredimo smesu od jaja, mešamo energično da se temperature izjednače.
Ponavljamo nekoliko puta i na kraju u tankom mlazu sipamo preostalu zapršku.