Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba od džigerica i želudaca

Pileća čorba od džigerica i želudaca

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileća čorba od džigerica i želudaca
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Možete da shvatite koliko je neka čorba ukusna po tome, koliko puta dodatno sipate"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 400 g + želuci
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/4 korena
  • zelena paprika - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • fida - 1 šaka
  • mleveni paradajz - 1/2 šolje za kafu
  • so
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • estragon - 2 prstohvata
  • peršun
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće iznutrice potopimo u vodu na oko pola sata. Nakon toga prebacujemo u šerpu sa posoljenom vodom i stavljamo da se kuvaju. Kad se stvori pena, vadimo uz pomoć kašike.

U šerpu sa iznutricama sipamo malo ulja i dodajemo očišćen i sitno iseckan luk, šargarepu, celer i papriku. Nakon oko 10 minuta dodajemo oljušten krompir, isečen na velike kocke.

Kad stavimo krompir, ja vadim džigerice i želuce, isečem ih na sitne komade i vraćam u supu. Dodajemo jednu punu šaku fide.

Kad fida omekša i kad krompir provri dodajemo paradajz i estragon. Na kraju, kad isključimo ringlu supu posipamo biberom i sitno iseckanim peršunom.

Kad se ohladi, dodajemo žumance, pomešano sa kiselim mlekom. U početnu uzimamo po malo od tople supe, razredimo smesu od jaja, mešamo energično da se temperature izjednače.

Ponavljamo nekoliko puta i na kraju u tankom mlazu sipamo preostalu zapršku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: