Način pripreme
Prosejte brašno u duboku posudu. Ugrejte sveže mleko u mikrotalasnoj, ali ne previše i u njega stavite pola kockice kvasca. Promešajte da se rastvori. Stavite šećer i 1 kašiku brašna i promešajte kašikom. Ostavite na stranu da se aktivira, pokriveno krpom.
U brašnu napravite udubljenje. Unutra sipajte kvasac i sveže mleko. Stavite so, ulje i vodu. Dodajte jedno jaje. Umesite meko testo. Testo treba da bude vazdušasto i meko. Premeseite ga na brašnom posutoj radnoj površini. Odvojite žumance od belanca, Stavite ih u posebne posude. Žumance umutite sa 1 kašikom ulja. Njime ćete premazivati kiflice.
Belance umutite žicom dok ne postane gust sneg. U belance stavite 1/2 kašičice soli, kašiku kiselog mleka i vurdu. Promešajte smesu kojom ćete puniti kiflice. Ostavite testo da naraste oko 30 minuta na toplom, pokriveno krpom.
Kada testo naraste, podelite ga na 10 jednakih delova. svaki deo formirajte u loptu. Svaku loptu razvucite u pravougaonik. Stavite nadev po širini i umotajte. Kako bi izgledalo lepše, možete pravougaonik od polovine naseći na trake, ali ne do kraja i zatim umotati.
Poređajte kiflice u pleh pokriven papirom za pečenje. Ostavite ih još 20 minuta, pokrivene krpom. Premažite ih smesom žumanaca i ulja. Pospite ih susamom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Mekane, ukusne i vazdušaste.