Babini đevreci

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
246
17/06/2017
"Baba nas je ovim đakonijama čuvala, sada želimo da ih i naša deca probaju "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 003
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 i 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja, mlaka + 1 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 i 1/2 kašičice
  • brašno - 4.5 šolje
  • susam
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakom mleku rastvorite kvasac sa šećerom. U posebnoj posudi stavite 2 šolje brašna.

Dodajte vodu, ulje i sveže mleko sa kvascem. Nakon toga dodajte so i promešajte. Umesite i dodajte još brašna. Testo treba da bude meko.

Od testa napravite loptice veličine mandarine. Uvaljajte ih rukama i napravite od njih dugačke valjke, koje uvijete. Povežite krajeve i napravite đevreke. U pleh stavite papir za pečenje.

Poređajte đevreke u pleh, premažite ih šećerom koji ste rastvorili u vodi, pospite ih susamom i ostavite ih oko sat vremena. Pecite ih u rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar