Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tiramisu»Tiramisu sa trešnjama

Tiramisu sa trešnjama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Tiramisu sa trešnjama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Raskošan desert, koji će vam doneti titulu kulinarskog gurua"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 250 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • žumance - 3 komada
  • trešnje - 300 g
  • marsala - 150 ml (slatko vino)
  • kafa - 150 ml, hladna
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • cimet - mali komad
  • piškote - 10 - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje očišćene od koštica stavite u malu šerpu. Sipajte vino, dodajte 2 kašike smeđeg šećera i komad cimeta i kuvajte oko 10 minuta. Skinite posudu sa vatre i ohladite.

Izvadite trešnje, a tečnost procedite. U tečnost dodajte kafu.

Pasterizujte žumanca na sledeći način: stavite ih u malu posudu, potopljenu u vodi. Ugrejte posudu sa vodom uz stalno mešanje žicom dok se žumanca ne zgusnu. Pazite da se ne naprave na mrvice. Skinite sa vatre i ohladite ih.

U veliko posudi umutite maskarpone sa 2 kašike šećera u prahu, U drugoj posudi umutite hladnu pavlaku u čvrst sneg.

U maskarpone dodajte prvo žumanca, muteći mikserom. Nakon toga po malo dodajte pavlaku . Mešajte dok se krem ne ujednači.

Jednu po jednu piškotu potopite u smesu vina i kafe i poređajte ih u odgovarajuću posudu. Rasporedite trešnje preko piškota, a preko njih sipajte krem. Ostavite malo krema i uz pomoć šprica ukrasite tiramisu. Pospite kakaom.

Ostavite kolač u frižideru na 5-6 sati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: