Krhka jaretina u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
07/09/2018
"Specijano za ljubitelje seoske kuhinje - super laka i veoma ukusna jagnjetina u rerni "
Priprema10 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno190 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 046
  • Pregledi tokom meseca70
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistimo meso od masnoća i žila, ako treba, odvojimo od kosti. Sečemo na odgovarajuće parčiće i utrljamo malo soli u meso, ostavljamo da odstoji 15-20 minuta. Zagrevamo tiganj (teflonski) sa malo ulja i zapečemo meso sa svih strana.

Šargrepu, cveklu i krompir očistimo i isečemo na veće parčiće.

U namazanu posudu za pečenje poređamo meso, oko njega - isečeno povrće. Prelivamo uljem odozgo i posipamo začinima - so, biber, aleva paprika. Ako imate svežu majčinu dušicu, stavite jedan sruk, ako ne - koristite sušenu, nekoliko prstohvata. Ja sam stavila i prstohvat čubra - stvar ukusa.

Prelivajte crnim vinom, nejverovatnije će biti potrebno da dodate i malo vode teko toliko da prekrije povrće. Pokrivajte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2, 5 - 3 sata. Proverite da li se meso lako kida onda sklonite foliju i zapecite 10-15 minuta.

Servirajte posuto peršunom.

Važno: tako napravljeno meso ne miriše, čak ne možete da provalite da je jareće. Da vam se ne bi osušilo jelo, kad je gotovo, pokrijte ga opet aluminijumskom folijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar