Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Zapečena jaretina u skrami

Zapečena jaretina u skrami

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Zapečena jaretina u skrami
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
16/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Jelo je izvanredno ukusno, prodinstano i zapečeno. Probajte! Ocenite i komentarišite!"

Potrebni sastojci

  • jaretina - 2 kg (rebra i meso sa kostima u porcijama, skrama od jareta)
  • mladi luk - 2 veze
  • nana - 1 velika veza
  • pirinač - 2 šolje
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na veće porcije, posolite ga i obilno ga pospite alevom paprikom i uljem.

Naseckajte mladi luk i stavite ga u pleh, a zatim ga pospite alevom paprikom, biberom, uljem i posolite ga.

Dodajte i naseckanu nanu, dobro promešajte i preko svega poređajte porcije mesa. Dodajte vodu, koje ne treba da bude puno.

Raširite skramu i prekrijte meso. Aluminijumskom folijom prekrijte pleh i stavite da se peče na umerenoj vatri.

Nakon sat i po izvadite pleg i skinite foliju. Dodajte pirinač, koji treba da primi vodu.

Jelo je izvanredno ukusno, prodinstano i zapečeno. Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: