Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa mlekom i pavlakom

Panakota sa mlekom i pavlakom

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
661614810
24/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ako se govori o omiljenom desertu, sa dve ruke glasamo za panakotu sa kiselim mlekom i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • pavlaka za kuvanje - 400 ml
  • kiselo mleko - 300 g
  • šećer - 150 g
  • želatin - 3 komada (30g)
  • vanila - 1 komad
  • džem - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin stavljate u posudu sa nekoliko supenih kašika vode da nabubri.

Pavlaku ugrevate u šerpi zajedno sa šećerom i vanilom, mešate dok se šećer ne rastvori.

Dodajete želatin i mešate, dok se i on potpuno ne rastvori, ali da biste bili sigurni procedite smesu i dodajte je u prethodno, glatko umućenu smesu od kiselog mleka.

Rasporedite u posude i stavite u frižider na oko 2-3 sata.

Gotovu panakotu okrenite na tanjir i odozgo stavite 1 kašičicu džema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: