Način pripreme
Kaneloni se skuvaju u posoljenoj vodi sa malo maslinovog prema uputstvu na pakovanju (3-4 minuta), nakon toga se procede i properu hladnom vodom.
U dubokom tiganju izdinstamo sledećim redosledom: sitno iseckan luk i rendanu šargarepu, kukuruz i nakon toga mleveno meso (često mešamo).
Čim mleveno meso promeni boju, dodajemo sitno iseckan peršun (ostavljamo malo perpuna za posipanj), začini po ukusu i 2 supene kašike ajvara, promešamo i skidamo sa vatre.
Tako pripremljenom smesom punimo kanelone i ređamo u odgovarajući pleh, a preostalu smesu sipamo oko napunjenih kanelona.
U posudi razbijemo jaje i mutimo sa prstohvatom soli, dodajemo mleko i preostalu 1 supenu kašiku ajvara i lepo promešamo.
Dobijenim sosom prelivamo kanelone i stavljamo da se zapeku oko 20 minuta u umerenoj rerni ili dok ne bude gotovo.
Gotvo jelo posipamo iseckanim peršunom.