Način pripreme
Keks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu.
Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu.
Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu sa pokretnim dnom. Stavite u frižider da se stegne.
Za to vreme napravite krem. U posudi umutite slatku pavlaku u sneg, a u drugoj posudi umutite mikserom kiselu pavlaku, krem sir i šećer u prahu, veoma dobro.
Dodajte slatku pavlaku u smesu sa kiselom pavlakom i promešajte ih dobro, obavezno špatulom, kako bi smesa ostala vazdušasta.
Izvadite iz frižidera testo od keksa i preko njega rasporedite smesu od pavlaka veoma pažljivo. Poravnite i ostavite u frižider da se ohladi na 6 sati u frižideru.
Kada je ohlađeno i stegnuto, premažite odozgo džemom ili slatkom od jagoda, koje prethodno promešate viljuškom.
Ovaj čizkejk je balansiran što se tiče slatkoće, ali je dosta težak.