Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Domaći mini hamburgeri

Domaći mini hamburgeri

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Domaći mini hamburgeri
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Znate li koja je čarobna reč koja će naterati 20 deteta da viču u isto vreme? Domaći mini hamburgeri"

Potrebni sastojci

  • za lepinje
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - oko 600 - 700 g
  • jaja - 2 komada
  • za garniranje
  • salama
  • paradajz
  • kačkavalj
  • peršun
  • kečap
  • majonez
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite kvasac sa šećerom. Dodajte toplo mleko i 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite oko 30 minuta da se aktivira.

Prosejte brašno i dodajte mu so. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte u njega aktivnirani kvasac, ulje i lagano umućena jaja. Umesite meko i elastično testo. Ostavite ga da se lagano opusti i podelite ga na 20 delova.

Napravite male loptice o poređajte ih u nauljeni pleh na rastojanju jednu od druge. Ostavite ih 15-20 minuta da narastu i premažite ih jajem umućenim sa svežim mlekom.

Pospite susam i pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta (proveravajte, da se ne prepeku). Izvadite ih i ostavite da se prohlade.

Presecite lepinje na pola i stavite kolut salame, čeri paradajz, komad kačkavalja i struk peršuna. Servirajte uz majonez, kečap ili sos po vašem izboru.

Odgovaraju za dečji parti, rođendane ili slično.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: