Način pripreme
U posudu stavite kvasac sa šećerom. Dodajte toplo mleko i 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite oko 30 minuta da se aktivira.
Prosejte brašno i dodajte mu so. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte u njega aktivnirani kvasac, ulje i lagano umućena jaja. Umesite meko i elastično testo. Ostavite ga da se lagano opusti i podelite ga na 20 delova.
Napravite male loptice o poređajte ih u nauljeni pleh na rastojanju jednu od druge. Ostavite ih 15-20 minuta da narastu i premažite ih jajem umućenim sa svežim mlekom.
Pospite susam i pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta (proveravajte, da se ne prepeku). Izvadite ih i ostavite da se prohlade.
Presecite lepinje na pola i stavite kolut salame, čeri paradajz, komad kačkavalja i struk peršuna. Servirajte uz majonez, kečap ili sos po vašem izboru.
Odgovaraju za dečji parti, rođendane ili slično.