Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od bundeve sa orasima i cimetom

Krem od bundeve sa orasima i cimetom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Krem od bundeve sa orasima i cimetom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Svakoj bundevi je čast da bude pretvorena u ovaj ukusni krem"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 50 ml
  • bundeva - 500 g, violina
  • šećer - 10 supenih kašika
  • skrob - 1 supena kašika, kukuruzni
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 1 komad
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se iseče na komade. Posipa se sa 5 supeniih kašika i peče u ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotova. Vadimo je iz posude i pasiramo. Ugrevamo mleko sa preostalim šećerom, dok se ne rastopi.

Dodajemo smesu od bundeve i ostavljamo na kratko da se krčka. Pomešamo jaje sa kukuruznim skrobom i vanilom i u njega dodajemo preostali krem.

Meša se dok se ne zgusne. Stavlja se u čaše i odozgo se ukrašava orasima i cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: