Murg kari

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Murg kari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Znate li kakva đakonija se krije iza ovog interesantnog imena? Nećemo vam reći, moraćete da otkrijete sami"

Potrebni sastojci

  • maslac - 4 kašike
  • luk - 2 glavice
  • so
  • kari - 2 kašičice
  • paradajz - 2 komada
  • pile - 1kg, bez kože
  • bujon - 2 šolje od povrća ili mesni
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte luk i propržite ga u maslacu. Nakon oko 2 minuta dodajte malo soli, 2 kašičice karija i narendan paradajz (dobro je da ste ga prethodno oljuštili).

Nakon još dva minuta dodajete i pileće meso, isečeno na manje komadiće. Prelivate bujonom (ostavite tri kašike da u njemu razmutite kukuruzno brašno) i ostavite na ringli još 40 minuta.

Razmutite kukuruzno brašno bujonom i sipajte u jelo. Ostavite dok sos ne postane gustine koja vam se sviđa, a dobro je da mešate, da se ne zalepi brašno.

Ako je potrebno kad ste sve završili dosolite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: