Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Crvena kari piletina

Crvena kari piletina

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
5213200
Crvena kari piletina
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Pikantno pileće meso sa sosom traži izdinstan pirinač ili drugi odgovarajući garnirung da prijatno iznenadi goste"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • luk - 4 glavice
  • ljuta aleva paprika - 3 kašičice
  • kari - 2 g, pasta
  • belo vino - 200 ml
  • so - po ukusu
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se odvoje od kosti i meso se iseče na krupne parčiće. Luk se iseče na šajbne.

U odgovarajuću posudu, u kojoj ćete kuvati jelo, sipate ulje i otavite da se zagreje.

Kada je gotovo zapržite luk na kratko. Nakon toga dodajete meso. Kada pobeli sa svih strana dodajete začine i solite po ukusu.

Ljuti ukus zavisi od vas, ja stavljam malo. Nakon što začinite meso, nalivate vino i ostavljate da se krčka dok ne uvri. Jelo se servira dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: