Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Boranija u teglama za zimu

Boranija u teglama za zimu

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Boranija u teglama za zimu
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
125 min.
"Znamo, ostava je puna, ali ipak moraćete da nađete mesta i za nekoliko tegli sa boranijom!"

Potrebni sastojci

  • boranija
  • so - 1 kašika na teglu
  • aspirin - 1 tableta na teglu
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite mladu i svežu boraniju. Operite i očistite je dobro. Ako je boranija dugačka, presecite je na pola. Prelijte je vrelom vodom i ostavite je u njoj dok ne omekša.

Nakon toga operite boraniju hladnom vodom i ocedite je. Za to vreme poređajte tegle i na dno svake tegle stavite po kašiku soli.

Napunite tegle oceđenom boranijom i na vrh stavite tabletu aspirina.

U teglu sipajte vodu do ivice tegle i zatvorite je. Prokuvajte tegle oko 1 sat i ostavite da se konzervirana boranija ohladi.

Kada se ohlade, izvadite tegle i poređajte ih poklopcima na dole. Ovako pripremljena boranija dobra je za čorbe, paprikaše, salate i đuveče.

Boranija u teglama za zimu pripremljena na ovaj način je dobra za čorbe, đuveče i salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: