Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pohovane paprike»Lenja pečena paprika sa prelivom

Lenja pečena paprika sa prelivom

AntoniaAntonia
Šegrt
19662
Lenja pečena paprika sa prelivom
Fotografije: Antonia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Nema punjenja, nema prženja, nema gubljenja vremena, ali ima sve potrebno za veličanstveno jelo"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 - 12 komada
  • sir - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 200g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite paprike (možete koristiti i pečene iz zamrzivača), oljuštite ih, uvaljajte ih u brašno i ređajte ih u pleh za pečenje, koji ste premazali sa malo maslaca. Ako su paprike mesnatije, podelite ih na pola.

Pokrijte dno posude paprikama, odozgo pospite izmrvljeni sir, ponovo ređajte paprike i tako dok ne potrošite materijal.

Nakon toga promašajte kiselo mleko, sveže mleko i jaja i ovom smesom prelijte paprike, a viljuškom izbodite odozgo da se preliv dobro rasporedi i da prodre svugde.

Odozgo rasporedite komadiće preostalog maslaca. Pecite dok ne dobije lepu boju. Po želji, možete odozgo narendati i kačkavalj.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: