Pide

13/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"Samo ste čuli, ali nikada niste probali? A da li znate šta propuštate "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 479
  • Pregledi tokom meseca146
  • Pregledi tokom desmice146
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i so i promešajte ga sa maslinovim uljem, vodom, šećerom i suvim kvascem. Dobiveno testo mesite 5 minuta, a nakon toga ga ostavite na toplom da naraste.

Kada udvostruči zapreminu, testo podelite na 3 dela, koje oblikujte u lopte. Lopte razvucite u krug prečnika oko 15 cm, premažite ih maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ostavite ih 20 minuta, da ponovo narastu, nakon toga ih ponovo razvucite, da dobijete koru debljine 5 mm.

Pide premažite žumancima sa maslinovim uljem i vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 10 minuta. Poslužite ga toplo. Ovo je idealna vrsta hleba za pravljenje velikih sendviča, jer se unutar hleba formiraju velike šupljine.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti