Pide

MarianeMariane
Džedaj
1396
Pide
Fotografije: Diana Kostova
1 / 4VIDEO
17/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Samo ste čuli, ali nikada niste probali? A da li znate šta propuštate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i so i promešajte ga sa maslinovim uljem, vodom, šećerom i suvim kvascem. Dobiveno testo mesite 5 minuta, a nakon toga ga ostavite na toplom da naraste.

Kada udvostruči zapreminu, testo podelite na 3 dela, koje oblikujte u lopte. Lopte razvucite u krug prečnika oko 15 cm, premažite ih maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ostavite ih 20 minuta, da ponovo narastu, nakon toga ih ponovo razvucite, da dobijete koru debljine 5 mm.

Pide premažite žumancima sa maslinovim uljem i vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 10 minuta. Poslužite ga toplo. Ovo je idealna vrsta hleba za pravljenje velikih sendviča, jer se unutar hleba formiraju velike šupljine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: