Način pripreme
Sipajte vodu u posudu i stavite kvasac zajedno sa šećerom da se aktivira.
Kada se kvasac aktivirao, dodajte kiselo mleko, istopljeni maslac i so. Lagano promešajte.
Sledeći korak je dodavanje brašna. Njega dodajte postepeno uz mešanje, dok ne dobijete meko testo.
Ostavite ga na stranu da nadolazi 2 sata i za to vreme pripremite nadev.
Nasecite luk na sitno i upržite ga u malo ulja. Dodajte mleveno meso i uz mešanje ga pržite dok ne bude u mrvicama.
Prethodno oljuštite paradajz i nasecite ga na sitno, a zatim ga dodajte u meso i luk. Dodajte so i biber po ukusu. Ovim je nadev gotov.
Kada je testo nadošlo, podelite ga na 4 jednaka dela. Od svakog dela napravite ovalnu koru. Po dužini u sredinu rasporedite nadev, premažite krajeve umućenim jajem (ima ulogu lepka) i formirajte testo u oblik čamca.
Isto uradite i sa ostalim delovima testa. Premažite pleh uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Servirajte sa gustim kiselim mlekom.