Pohovane školjke

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
13/07/2017
"I miris mora se osetio ... "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano631
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • školjke - 2 kg
  • vino - 1/2 šolje
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 1 kašika / naseckan/
  • so - 3 prstohvata
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 3 kašike
  • soli - 3 prstohvata
  • prezle - za uvaljivanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i očišćene školjke kuvajte u malo posoljene vode, dok se ne otvore. Izvadite meso iz školjki i očistite ga.

Stavite meso školjki u marinadu od vina, limunovog soka, peršuna i soli da odstoje oko 30 minuta.

Za to vreme pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa svežim mlekom, brašnom i posolite. Gustina testa treba da bude kao testo za palačinke.

Potopite meso školjki u smesu i nakon toga ih uvaljajte u prezle. Pržite u ulju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar